Dantų paslaugos

Covid-19 pandemijos ir dėl jos paskelbto karantino pasekmės nebūtinai turi reikšti neigiamus padarinius odontologų pacientams. Tuo įsitikinusi Baltijos implantologijos centrų Panevėžyje ir Utenoje vadovybė, kuri nusprendė neužkrauti naujai atsiradusios finansinės naštos ant klinikų pacientų pečių. Centruose bus maksimaliai užtikrinamos visos apsaugos priemonės, tačiau tai niekaip nepakoreguos teikiamų paslaugų kainų.

Koronaviruso pandemija sustingdė šalies gyvenimą

Kas galėjo numatyti, kad sulauksime tokios dienos, kai visas pasaulis ims ir sustos. Koronaviruso pandemija pakoregavo daugelio valstybių gyvenimą, pristabdė ekonomiką, atsirado daugybė suvaržymų įvairiose ne tik žmonių socialinio elgesio, bet ir veiklos srityse. Galime pasidžiaugti, kad Lietuvoje mums pavyko laiku susigriebti ir išvengti tokio liūdno scenarijaus, kokį matėme Italijoje, JAV ir kitose šalyse. Tačiau tam prireikė nemažai pastangų ir susitelkimo.
Odontologijoje, kaip ir kitose medicinos srityse, sąstingis buvo neišvengiamas. Bet koks kontaktas su pacientais galėjo sukelti viruso protrūkį. Taigi Baltijos implantologijos centro specialistai, nors ir dirbti negalėjo, tą laiką skyrė planavimui ir procesų tobulinimui, ruošėsi grįžti pasiruošę įgyvendinti visus dėl pandemijos keliamus saugumo reikalavimus.

Svarbiausia užtikrinti saugumą

Pagal Planinių ambulatorinių asmens sveikatos priežiūros paslaugų etapinio atnaujinimo ir teikimo įstaigoje planą, suderintą su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru, Baltijos implantologijos centruose imamasi visų reikalingų priemonių, kad pacientai ir gydytojai būtų apsaugoti nuo galimo užsikrėtimo Covid-19 infekcija.
Visų pirma, užtikrinama, kad būtų kontroliuojamas per dieną klinikose apsilankančių pacientų skaičius, o kiekvienas kabinetas dirba pagal atskirą konsultacijų grafiką. Nuolat kruopščiai dezinfekuojami visi paviršiai, įranga, instrumentai, rūpinamasi klinikų patalpų švara. Vienu metu odontologijos klinikoje dirba minimalus, paslaugai suteikti būtinas gydytojų odontologų skaičius. Visas personalas atsakingai žiūri į esamą situaciją, todėl asmeninės apsauginės priemonės buvo ir yra klinikų kasdienybė.
Karantino laikotarpiu, kol nėra švelninamos jo sąlygos, į Baltijos implantologijos centrus Panevėžyje ir Utenoje pacientai priimami tik pagal išankstinę registraciją. Visų prašoma atvykti tiksliai paskirtu laiku, kad laukiamajame tarp žmonių būtų galima išlaikyti saugų atstumą.
Nepaisant nedidelių suvaržymų, klinikų pacientams teikiamos visos reikalingos dantų gydymo paslaugos, protezavimas, dantų implantacija, estetinis plombavimas, dantų balinimas ir kt.

Padidėjusios išlaidos nelems kainų augimo

Odontologijos klinikoms šiuo metu keliami nemenki reikalavimai, kad būtų užtikrinta pacientų ir gydytojų apsauga bei pašalinta rizika užsikrėsti Covid-19 infekcija. Papildomos saugumo priemonės reikalauja ir papildomų lėšų, tačiau Baltijos implantologijos centrai neketina šios naštos užkrauti savo pacientams, kad jie už paslaugas nuo šiol mokėtų brangiau. Visos be išimties paslaugų kainos išlieka nepakitusios, todėl klinikose laukiamas kiekvienas pacientas, kuriam reikalinga odontologų pagalba. Nuo įprastos burnos higienos iki sudėtingų protezavimo ir dantų implantavimo procedūrų – klinikų specialistai pasirūpins ir burnos sveikata, ir šypsenos estetika.